رئیس دانشگاه علامه طباطبائی، در نشستی با اعضای هیئت علمی دانشکده اقتصاد گفت: تاکنون ٨٠ درصد برنامههايى كه به وزارت علوم ارائه كرده بوديم عملى شده و تا حدودى فراتر از انتظار خودمان ظاهر شدهایم.
به گزارش عطنا، دکتر حسین سلیمی در این نشست با اشاره به اينكه دانشكده اقتصاد در راستاى جذب اساتيد از نظر تعداد و كيفيت از ساير دانشكدهها بهتر عمل كرده است از زحمات دكتر شاكرى رئیس این دانشکده و همكارانش قدردانى و ابراز اميدوارى كرد كه در سالهاى آینده ثمره تلاش اساتيد دانشكده بيش از پيش، نمود پيدا كند.
وی در ادامه با مرورى بر تحولات دانشگاه علامه طباطبائی در دو سال اخير، از تحقق خواستههاى خود ابراز خشنودى كرد و افزود: تا كنون 80 درصد برنامههايى كه به وزارت علوم ارائه كرده بوديم، عملى شدهاند و تا حدودى فراتر از انتظار خودمان ظاهر شدهایم. يكى از تحولات مورد نظر تغيير نسبت استاد به دانشجو و دگرگونى كامل هرم اعضاى هيئت علمى دانشگاه بود که محقق شده است.
سلیمی اظهار داشت: در ابتدای فعالیت ما در دانشگاه نسبت استاد به دانشجو یک به ٤٢ بوده و اكنون اين عدد به یک به ٣٠ رسيده و با اندك تلاش و پيگيرى و با ثابت نگه داشتن سطح پذيرش دانشجو، به زودى به استاندارد كشورى و به عدد یک به ٢٨ برسیم و اين موجب شده تا امروز در جمع دانشگاههاى برتر قرار بگيريم.
وی از ارتقاى رتبه دانشگاه علامه طباطبائی ابراز خرسندى كرد و بیان داشت: در حال حاضر نه تنها در جمع دانشگاههاى برتر چه در داخل و چه در عرصه بينالملل بوده بلكه يكى از بنيان گذاران اتحاديه دانشگاههاى برتر هستيم.
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی، از رشد ٣٠ برابری در جذب اعتبارات پژوهشى خبر داد و آن را جهشى در این حوزه خواند و افزود: با توجه به فعاليتهاى عمرانى انجام شده بهرهبردارى از فضاهاى جديد، ٢٥ هزار متر مربع بوده است.
وی در همین رابطه تصریح کرد: پيشبينى میكنيم اين عدد به ٥٠ هزار متر مربع برسد تا در عرض سه سال، فعاليتهاى عمرانى دانشگاه دو برابر كل ٢٤ سال گذشته یعنی به ٢٧ هزار متر مربع برسد.
سلیمی اضافه کرد: با وجود بحران مالى موجود، تنها دانشگاهى هستيم كه تا به حال كسرى بودجه نداشته و با مديريت منابع مالى، كسرى بودجه نخواهيم داشت.
وی درباره آسيبهاى فرهنگى و اجتماعى دانشجويان اظهار داشت، بر اساس نظرسنجى معاونت فرهنگى وزارت علوم و نهاد مقام معظم رهبرى، دانشگاه علامه طباطبائی به نسبت ساير دانشگاهها كمتر به معضلات فرهنگی و اجتماعی دچار است.
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی خاطرنشان کرد: ما در تلاش هستيم تا با تجميع خوابگاهها و واگذارى مسئوليت آنها به برخى از اساتيد، خوابگاهها تا چند ماه آينده به مراكز تربيتى و يا به عبارتى به «كالج» تبديل شوند.
وی در خصوص مسئله حجاب نيز یادآور شد: دانشگاه علامه طباطبائی تنها دانشگاهى است كه جلوى درب ورودى دانشگاه به حجاب دانشجويان رسيدگى ميكند اما با اين وجود بازهم از اساتيد ارزشى و مذهبى تقاضا داریم تا با تقویت باورهاى درونى دانشجويان، آنها به سمت حجاب برتر سوق دهند.
وی از وجود دپارتمان اقتصاد اسلامى اعلام رضايت كرد و با اشاره به اينكه جز معدود دانشگاههايى هستيم كه دپارتمان اقتصاد اسلامى داريم، آينده درخشانى را براى اين رشته متصور شد. ضمنآنکه اميدوارم روزى برسد كه انتظارات دانشجويان اين رشته به کلی برآورده شود.
سليمى در خصوص بازنگرى رشتههاى اقتصاد اذعان داشت: با وجود سرعت گرفتن بازنگرى در برخى از رشتهها، اميدواريم با كمك اساتيد اين رشته، موانع احتمالى را پشت سر بگذاریم.
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در پایان به استقلال دانشكده علوم رياضى و رايانه اشاره و پيشبينى كرد تا دو سال آينده ساختمانى را به اين دانشكده در پرديس مركزى اختصاص خواهيم داد.